Plåtcentrum_logo_mobil2

Taksäkerhet

Taksäkerhet

När du arbetar på höga höjder kommer säkerheten alltid först. Det finns inget utrymme för slarv eller chanstagning.

Med taksäkerhet innefattas snörasskydd, nockräcken, fallskydd, taksteg, takstegar, glidskydd till stegar, takbryggor m.m.

Stabilitet är avgörande vid användning av takstegar. När du köper en takstege är det därför extra viktigt att tänka på faktorer som taklutning och takhöjd, samt vilket underlag som stegen ska ligga på. Stegen ska även vara CE-märkt, vilket innebär att den ska uppfylla grundläggande krav på säkerhet.

Behöver du förbättra taksäkerheten, exempelvis  med någon typ av takstege? Vi hjälper dig. Vi har även lösningar för att minska risken för snöras genom olika typer av snörasskydd.


Kontakta oss så hjälper vi dig att skydda både dig och ditt tak.

Vintersäkra tak

Det är jättebra att montera rasskydd för att slippa snöras. Här i Norrbotten passar de bredare typerna bäste eftresom vi ofta får stora snömängder. Men kom ihåg att rasskydd inte ersätter takskottning. Blir det för stora snömängder på ett kraftigt lutande tak med rasskydd, så rasar snön ändå och tar rasskyddet med sig med stora takskador som följd.

Oavsett du har rasskydd eller ej bör du skotta taket när det blir mer än en halvmeter snö eller mer. Men tänk på att lämna 10–20 centimeter för att inte skada taket med skyffeln när du skottar.

Hör av dig till oss om du undrar vilka regler som gäller för snörrasskydd och taksäkerhet i den snözon du bor. Vill du själv kontrollera hittar du alla uppgifter på på Boverkets hemsida.

Kontakta oss så hjälper vi dig att skydda ditt tak för vintern.

På höga höjder finns inte utrymme för chanstagningar eller slarv
Glöm inte skotta - även om du har rasskydd

Taksäkerhet är lika viktigt för dig som ska upp på taket
som för dig som befinner sig under